JANE KRAMER – VALLEY OF THE BONES

Drie jaar geleden verscheen het album “Carnival Of Hopes” van de Amerikaanse zangeres en songschrijfster Jane Kramer uit Asheville, North Carolina op de platenmarkt. Het was haar tweede cd die haar internationaal op de kaart van de folk- en Americanamuziek zou gaan plaatsen. Ze mocht naar aanleiding van dat album voorprogramma’s gaan spelen voor o.a. Joan Osborne, Malcolm Holcombe, Shawn Mullins en Maria Muldaur.

Niemand minder dan singer-songwriter Mary Gauthier is een grote fan van haar werk en voorspelt haar een prachtige toekomst in de muziekwereld. Het is dan ook met een behoorlijke portie nieuwsgierigheid dat we hier haar nieuwste plaat “Valley Of The Bones” onder het licht gaan houden. Jane Kramer beschikt over een warm, aangenaam en origineel stemgeluid en dat laat ze op dit nieuwe album horen in tien zelfgeschreven liedjes, zowel qua songteksten als qua muziek.

Daar zitten enkele pareltjes tussen zoals openingstrack “Hymn”, de folkballads “Macon County”, “Saint Carrie Of The Storms”, albumtiteltrack “Valley Of The Bones” (zie live gebrachte akoestische versie op de video) of “Wedding Vows”, maar wij vallen vooral voor de wondermooie akoestische pianoballad “Child”. Daarnaast zijn er ook enkele meer uptempo gebrachte folkrockliedjes zoals “Waffle House Song” en “I’ll See Your Crazy And Raise You Mine”.

Professioneel is Jane Kramer naast haar muzikale carrière nog steeds actief als sociaal werkster in gevangenissen, schoolklassen, ziekenhuizen en dierenasielcentra. Heel nobel werk allemaal, maar we denken toch dat het uiteindelijk haar loopbaan als zangeres zal zijn die de overhand zal gaan halen. Dit nieuwe album zal daarbij zeker helpen om haar op dit muzikale pad te brengen en te houden.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video